Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMALA POBJEDU

Ana Zaninović prerano slavila i ostala bez svjetskog zlata!

Ana Zaninović (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
19.07.2013.
u 10:18

Ana je u finalu protiv Korejke Kim Yun Jin imala pobjedu u džepu. Nakon isteka treće runde rezultat je bio 6:5 i počela je slaviti osvajanje zlata. No, sudac joj je dodijelio opomenu nakon čega je slijedila dodatna runda.

Ana Zaninović osvojila je srebrnu medalju u taekwondou na Svjetskom prvenstvu u meksičkoj Puebli u kategoriji do 53 kilograma.

Ana je u finalu protiv Korejke Kim Yun Jin imala pobjedu u džepu. Nakon isteka treće runde rezultat je bio 6:5 i počela slaviti osvajanje zlata. No, sudac joj je dodijelio opomenu nakon čega je slijedila dodatna runda.

U dodatnoj je rundi reprezentativka Kim Yu Jin osvojila naslov najbolje na svijetu, dok je Ani pripalo srebro.

- Emocije su podijeljene. Svjetsko srebro je sjajan rezultat, ali ostaje žal za zlatom - rekla je Ana za HTV pa pojasnila što se dogodilo.

- Osvojila sam zadnji bod, vidjela da vrijeme istječe i počela slaviti na što mi je sudac dosudio opomenu. Nije mi jasno zašto... Napravila sam bočni udarac, odradila par posljednjih sekundi prema nazad i kad je sudac rekao 'kali' počela sam slaviti. Nakon toga me kaznio.

Hrvatski taekwondo savez je nakon meča uložio žalbu na odluku sucu koji je dodijelio opomenu Zaninović nakon pet sekundi slavlja. Mišljenja su podijeljena i moguće da joj je uzeo titulu zbog slavlja prije nego što je službeno pozvao borce na sredinu tatamija i proglasio pobjednicu...

No, žalba je odbačena tako da se Ana Zaninović mora zadovoljiti srebrom.

>> Lucija Zaninović brončana na SP-u!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije